D.D.T. Celsus

D.D.T. Celsus is het enige Dames Dispuut Tandheelkunde in Nederland en is opgericht op 30 mei 2005. Dit dispuut dankt haar naam aan de eerste orthodontist die zijn oorsprong vond in het oude Griekenland. Ook schreef Celsus het boek genaamd “De Re Medicina”. Dit boek gaat over het effect van de druk van de vingers op de beweging van de tanden. Celsus betekent “trots” in het Latijn. Een woord dat zich in de loop van de jaren heeft ontwikkelt tot een definitie dat het beste past bij de uitstraling van ons mooie dispuut

Ieder jaar wordt ons dispuut versterkt door een nieuwe lichting eerstejaars meisjes die weer zorgen voor een nieuwe energie binnen het dispuut. Momenteel bestaat ons dispuut uit 17 actieve leden en 24 alumni.

Elke maandag hebben we dispuutsavond. Daarnaast wordt door ons ieder jaar een feest georganiseerd voor de leden van T.M.F.V. Archigenes; het befaamde Celsation. De foto's van de wervelende feesten zijn natuurlijk terug te vinden op deze site! Buiten de leuke activiteiten van Archigenes gaan we elk jaar met het dispuut ook nog een weekend weg, vieren we Sinterklaas, onze eigen dispuuts-verjaardag (Dies) en hebben we nog veel meer leuke feesten en partijen!

stukje_annu_room_2.jpg

Leden der D.D.T. Celsus

Romy de la Motte

Fea Chootipongchaivat

Lotte van Dijk

Florine van Benthem – buitengewoon lid

Nynke Tjeerdsma

Iris Driessen

Charlotte van Dommelen

Leonie van Vliet

Iris Oude Wesselink

Grietje van de Weide

Ilse Poelman

Annabel Doeve

Florien Oomes

Julia Liezen

Marèll Maathuis

Martine van Driel


Carlijn Nijhuis 


praeses

ab-actis I

ab-actis II

quaestor