D.D.T. Celsus

D.D.T. Celsus is het enige dames dispuut tandheelkunde in heel Nederland en is opgericht op 30 mei 2005. Ieder jaar wordt ons dispuut versterkt door een nieuwe lichting eerstejaars meisjes. Momenteel zijn we met 14 actieve leden en 24 alumni.

Elke maandag hebben we dispuutsavond. Daarnaast wordt door ons ieder jaar een feest georganiseerd voor de leden van Archigenes; het befaamde Celsation-feest. De foto's van de wervelende feesten zijn natuurlijk terug te vinden op deze site! Buiten de leuke activiteiten van Archigenes gaan we elk jaar met het dispuut ook nog een weekend weg, vieren we Sinterklaas, onze eigen dispuuts-verjaardag (Dies) en hebben we nog veel meer leuke feesten en partijen!

De naam Celsus komt uit het oude Griekenland; Celsus was de eerste orthodontist blijkt uit geschriften van 25 jaar v. Chr. Ook schreef Celsus een boek, genaamd "De Re Medicina". Dit boek gaat over het effect van druk van de vingers op de beweging van de tanden. Ook betekent Celsus in het Latijn "trots". Iets wat wij natuurlijk allemaal zijn op dit superleuke dispuut!

Inauguratiefoto_2016.jpg

Leden der D.D.T. Celsus

Leonie van Vliet

Iris Oude Wesselink

Charlotte van Dommelen

Iris Driessen

Fea Chootipongchaivat

Nynke Tjeerdsma

Florine van Benthem

Lotte van Dijk

Romy de la Motte

Grietje van der Weide

Ilse Poelman

Annabel Doeve 

Julia Liezen

Florien Oomes
praeses

ab-actis

quaestor
buitengewoon lid