Nieuws

Solliciteer voor de O&O-raad!

Ben jij kritisch en leergierig, vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en ben jij geïnteresseerd in het onderwijs en/of onderzoek van het UMCG? Lees dan zeker verder, want de sollicitaties voor de Onderwijs- en Onderzoeksraad (de O&O-raad) staan voor de deur! Dit is voor jou als kritisch meedenkende student de uitgelezen kans om mee te praten over het beleid op het allerhoogste niveau, veel te leren en nieuwe connecties op te doen!

Wat is de O&O-raad?
De O&O-raad is het hoogste medezeggenschapsorgaan van de Faculteit der Medische Wetenschappen (FMW). De raad bestaat uit zeven studentleden (afkomstig van de studies Bewegingswetenschappen, Tandheelkunde en Geneeskunde) en zeven personeelsleden. De raad vertegenwoordigt de belangen van zowel personeel als studenten op het gebied van onderwijs en onderzoek. Op onze faculteit is het beleid in handen van de Raad van Bestuur van het UMCG. De O&O-raad vergadert maandelijks met de Raad van Bestuur en denkt zo mee over het te voeren beleid en eventuele aanpassingen daarin. Ook buiten de vergaderingen zul je, afhankelijk van je functie, veel contact hebben met docenten binnen je studie en zul je dus een breed netwerk opbouwen!

Waarover vergadert de O&O-raad zoal?
Onderwerpen als de Onderwijs- en Examenregeling (OER), het vernieuwde mastercurriculum G2020 bij Geneeskunde, de evaluatie van semester 3.2 (o.a. het bachelorproject) bij Geneeskunde, de invoering van het Skillslab onderwijs bij Bewegingswetenschappen en de gereguleerde instroom bij Tandheelkunde passeren de revue. Over deze onderwerpen zul je als O&O-raadslid mee mogen praten en kun je je stem namens je medestudenten laten horen, om concreet iets bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs.

Meer informatie?
Voor uitgebreidere informatie over wat de O&O-raad doet, waar je als studentlid bij betrokken bent en over de sollicitatieprocedure, kijk in de informatiebrochure! Ook op de website van de RUG vind je informatie over de O&O-raad en ook vind je hier een link naar het beleidsplan 2016-2017.

Dus: wil jij inspraak in het beleid van de faculteit, wil jij de kwaliteit van de opleidingen bewaken of heb jij goede nieuwe ideeën voor jouw studie en/of de faculteit? Solliciteer dan nu!

Praktische zaken:
- Solliciteer voor vrijdag 3 maart 23:59 door je CV + motivatiebrief te sturen naar oenoraadsf@umcg.nl;
- De sollicitaties vinden plaats tussen 6 en 16 maart.
- Op basis van de sollicitaties wordt een kandidatenlijst opgesteld;
- In mei worden er 7 studenten definitief geselecteerd tijdens de studentverkiezingen;
- De nieuwe studentenfractie neemt zitting in de O&O-raad van 01-09-2017 tot en met 31-08-2018. Je moet voor de werkzaamheden, afhankelijk van je functie, ongeveer 6 uur per week rekenen. In deze tijd zal je stukken lezen, vergaderen, je verdiepen in het beleid en projecten opzetten;
- Voor je verdiensten binnen de O&O-raad staat een ruime financiële vergoeding in de vorm van een medezeggenschapsbeurs tegenover.

Is je interesse gewekt? Stuur dan uiterlijk 3 maart je CV en motivatiebrief naar oenoraadsf@umcg.nl. Wij zullen je dan uitnodigen voor een sollicitatiegesprek en meer informatie sturen omtrent de procedure. Ook voor vragen zijn we bereikbaar op dit e-mailadres!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen