Nieuws

Solliciteer voor de O&O-raad!

Ben jij kritisch en leergierig, vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en ben jij geïnteresseerd in het onderwijs en/of onderzoek van het UMCG? Lees dan zeker verder, want de sollicitaties voor de Onderwijs- en Onderzoeksraad (de O&O-raad) staan voor de deur! Dit is voor jou als kritisch meedenkende student de uitgelezen kans om mee te praten over het beleid op het allerhoogste niveau, veel te leren en nieuwe connecties op te doen!

Wat is de O&O-raad?
De O&O-raad is het hoogste medezeggenschapsorgaan van de Faculteit der Medische Wetenschappen (FMW). De raad bestaat uit zeven studentleden (afkomstig van de studies Bewegingswetenschappen, Tandheelkunde, Geneeskunde en Research Master) en zeven personeelsleden. De raad vertegenwoordigt de belangen van zowel personeel als studenten op het gebied van onderwijs en onderzoek. Op onze faculteit is het beleid in handen van de Raad van Bestuur van het UMCG. De O&O-raad vergadert maandelijks met de Raad van Bestuur en denkt zo mee over het te voeren beleid en eventuele aanpassingen daarin. Ook buiten de vergaderingen zul je, afhankelijk van je functie, contact hebben met docenten binnen je studie en zul je dus een breed netwerk opbouwen!

Waarover vergadert de O&O-raad zoal?
Onderwerpen als de Onderwijs- en Examenregeling (OER), het vernieuwde mastercurriculum G2020 bij Geneeskunde, de verdeling van de studievoorschotmiddelen per opleiding, de opzet van het E-labjournal bij Bewegingswetenschappen en de aanstelling van de curriculumcoördinator bij Tandheelkunde passeren de revue. Over deze onderwerpen zul je als O&O-raadslid mee mogen praten en kun je je stem namens je medestudenten laten horen, om concreet iets bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs.

Meer informatie?
Voor uitgebreidere informatie over wat de O&O-raad doet, waar je als studentlid bij betrokken bent en over de sollicitatieprocedure, kijk in de informatiebrochure! Ook op de website van de RUG vind je informatie over de O&O-raad en ook vind je hier een link naar het beleidsplan 2017-2018.

Dus: wil jij inspraak in het beleid van de faculteit, wil jij de kwaliteit van de opleidingen bewaken of heb jij goede nieuwe ideeën voor jouw studie en/of de faculteit? Solliciteer dan nu!

 

Praktische zaken:
- Solliciteer vóór vrijdag 2 maart 23:59 door je CV + motivatiebrief te sturen naar oenoraadsf@umcg.nl;
- De sollicitaties vinden plaats tussen 5 en 16 maart.
- Op basis van de sollicitaties wordt een kandidatenlijst opgesteld;
- In mei worden er 7 studenten definitief geselecteerd tijdens de studentverkiezingen;
- De nieuwe studentenfractie neemt zitting in de O&O-raad van 01-09-2018 tot en met 31-08-2019. Je moet voor de werkzaamheden, afhankelijk van je functie, ongeveer 6 uur per week rekenen. In deze tijd zal je stukken lezen, vergaderen, je verdiepen in het beleid en projecten opzetten;
- Voor je verdiensten binnen de O&O-raad staat een ruime financiële vergoeding in de vorm van een medezeggenschapsbeurs tegenover.

Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk 2 maart je CV en motivatiebrief naar oenoraadsf@umcg.nl. Wij zullen je dan uitnodigen voor een sollicitatiegesprek en meer informatie sturen omtrent de procedure. Voor vragen zijn we bereikbaar op dit e-mailadres of spreek een van ons aan op de gang!

O&O-raad 2017-2018

Audrey van Erp                voorzitter studentenfractie
Reinier Alberts                 secretaris
Lennard Pierey                bachelor GNK en internationalisering
Ilse Siewers                     master GNK
Jorn van der Schaar        THK
Juliette van Beek             BW
Thomas van Vliet             communicatie

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen