Nieuws

Vacature studentlid OCT en ECT&G

Beste studenten tandheelkunde,

Er zijn een vacatures ontstaan voor de functies studentlid Opleidingscommissie Tandheelkunde (OCT) en studentlid Examencommissie Tandheelkunde en Geneeskunde (ECT&G). Deze functies zullen worden ingevuld vanaf september. Hieronder een korte toelichting van de werkzaamheden van beide commissies.

De OCT bestaat uit docent- en studentleden in een gelijke verhouding (5:5). In deze commissie krijg je als student de kans om actief betrokken te zijn bij de kwaliteithandhaving van het onderwijs. Er wordt aandacht besteed aan zowel de bachelor als master. Ook houdt de commissie zich bezig met onderwerpen als de reorganisatie en de gereguleerde kliniekinstroom. Als lid van de OCT vergader je elke maand eenmaal op momenteel de donderdag van 16.30 tot 18.30 uur. Tijdens deze vergaderingen geef je jouw mening vanuit het oog van de tandheelkundige studenten over het onderwijs.

In de ECT&G krijg je als student de kans om actief betrokken te zijn bij de toetsing van de opleidingen Tandheelkunde en Geneeskunde en daarmee de kwaliteitshandhaving van het onderwijs. De ECT&G stelt onder andere op basis van de Onderwijs en Examen Regeling Tandheelkunde (OER), de ‘Regels en Richtlijnen van de Examencommissie’ vast en is belast met het vaststellen van de examens van de studierichtingen Tandheelkunde en Geneeskunde. Tijdens de vergadering komt ook de toetsing van het skillslab onderwijs aan bod. Als lid van de ECT&G vergader je elke tweede donderdag van de maand van 16.30 tot 17.30 uur. Als lid van de ECT&G geef je jouw mening vanuit het oogpunt van de tandheelkundige studenten.

Daarnaast neem je als lid van een van deze commissies ook deel aan de tweewekelijkse vergadering van ProDent. Als er tijdens de ProDent vergaderingen dingen aangekaart worden, neem je deze mee naar de commissievergadering.

Lijkt jou het leuk om meer te weten te komen over het onderwijs en ben jij geïnteresseerd in een van deze functies? Neem dan vóór woensdag 21 juni 23.59 uur contact met ons op door een motivatiebrief en CV te mailen naar pro-dent@umcg.nl. Indien je vragen hebt, kun je de onderstaande personen aanspreken.

Met vriendelijke groet,

Hilde Wolters
Technisch voorzitter ProDent 2016-2017

Audrey van Erp
h.t. Vice-Praeses der T.M.F.V. Archigenes 2016-2017

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen