Batavierenrace

Over dit evenement

Categorie
Sociaal
Organisator
Al Dente 2022-2023
Datum
28 - 30 apr. 2023

In april of mei klinkt jaarlijks het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. De 51e editie van de Batavierenrace zal van start gaan op vrijdagavond 28 april 2023. De route loopt van het centrum van Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente.

De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (16 heren- en 9 damesetappes). Er nemen ieder jaar ongeveer 8.500 atleten aan deel, allen studenten; aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records.
Kortom, een jaarlijks terugkerend mammoetevenement met een uniek karakter: een mengeling van topsport en zwoegend recreëren!

De Batavierenrace is de laatste jaren, zeker in de studentenwereld, maar ook daarbuiten, een begrip geworden. De Batavierenrace is dan ook een uniek en ludiek evenement, dat het verdient om in de kijker te staan. 

 

Wil jij naar het grootste studentenfeest van de Benelux? Schrijf je dan nu in voor de 51e Batavierenrace!

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien