Algemeen

Over de vereniging

T.M.F.V. Archigenes is de studievereniging van tandheelkunde en mondzorgkunde. Wij organiseren veel activiteiten voor alle leden gedurende het hele jaar. We hebben bijvoorbeeld onze maandelijkse borrels, feesten, een gala, het verenigingsblad ‘de Bonding’ en nog veel meer, ook kan je via onze site met een aantrekkelijke korting je studieboeken aanschaffen. Voor het onderwijs heeft onze vereniging ook een belangenafdeling die de jaarvertegenwoordiging en verschillende onderwijscommissies ondersteunt.

Studievereniging

Een studievereniging verschilt van een studentenvereniging omdat je niet gebonden zit aan jaarclubs of verplichte ontgroeningen. Een studievereniging is er voor een extra beetje gezelligheid naast je studie, om studiegenoten (beter) te leren kennen en om je te helpen met vragen omtrent je studie.

T.M.F.V. Archigenes

T.M.F.V. staat voor Tandheelkunde en Mondhygiëne FaculteitsVereniging, Mondhygiëne is de oude naam van de opleiding mondzorgkunde. Archigenes was een (tand)arts in de Romeinse tijd die met een aantal van zijn ideeën de tijd ver vooruit was, hij had als een van de eersten door hoe belangrijk een goede mondhygiëne voor de staat van het gebit was. Dit alles maakte hem tot de ideale naamgever voor een vereniging waarin mondzorg centraal staat.

T.M.F.V. Archigenes is opgericht in 2002 en is gevestigd in de kelder van het faculteitsgebouw. Voor die tijd werden de studenten tandheelkunde en mondzorgkunde opgevangen door de geneeskundevereniging ‘M.F.V. Panacea’.

Lidmaatschap

Als je lid wordt van de T.M.F.V. Archigenes krijg je:

  • kortingen op boeken
  • korting op witte pakken
  • gereduceerde of gratis toegang tot alle door Archigenes georganiseerde activiteiten
  • de mogelijkheid om actief lid te worden door bijvoorbeeld een commissiefunctie, jaarvertegenwoordiging of een bestuursfunctie te bekleden

Lid worden van onze studievereniging is heel makkelijk, je kan je inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. De contributie voor studenten bedraagt €15,- per jaar.

Alleen al in je eerste jaar kan je door de korting op boeken en andere studiebenodigdheden een bedrag besparen die de kosten van je lidmaatschap overtreffen. Iedere nieuwe student mondzorgkunde of tandheelkunde krijgt automatisch informatie over Archigenes thuisgestuurd door de opleiding. 

Actief worden binnen Archigenes

Je kan er natuurlijk voor kiezen om alleen te profiteren van alle voordelen van je Archigenes lidmaatschap, maar wat is er nou leuker dan zelf deel uitmaken van onze mooie vereniging?
De commissies van Archigenes worden meestal een keer per jaar vernieuwd, hier gaat een sollicitatieprocedure aan vooraf. Iedereen kan solliciteren voor een functie binnen een commissie, deze worden aangekondigd door middel van posters dus houd het prikbord en de facebook goed in de gaten! Mocht dit je wat lijken, stuur dan even een mailtje met je motivatie naar bestuur@archigenes.nl. Voor vragen over commissies kan je altijd vrijblijvend terecht op het bestuurshok.

0192c61e74f64bb2be53db98b9c12845.jpg
be18b2ced5e048dd815dd1c3c1add2b5.JPG
5823a2f53fbd461787544e69c9e6324c.jpg

Alumni lidmaatschap

Hiernaast hebben we een grote alumni-afdeling voor alle oud-studenten van de beide opleidingen die jaarlijks groeit met nieuwe afgestudeerden. Hiermee is Archigenes dé bindende factor tussen studenten en alumni van de opleidingen Tandheelkunde en Mondzorgkunde in Groningen. Meer weten over onze alumni-afdeling?