Buitenlandstage

Studeren in het buitenland? 

Tijdens je studie tandheelkunde is het namelijk mogelijk om in je vijfde en/of zesde studiejaar een buitenlandstage te volgen. In het vijfde studiejaar kun je voor je masterscriptie een onderzoeksstage volgen in het buitenland en in het zesde studiejaar kun je via het keuzeprogramma Individuele Profilering (IP) ook naar het buitenland.


wereldkaart.jpeg.png


In de afbeelding van de wereldkaart kun je zien waar onze studenten allemaal al stage hebben gelopen. Deze stageplekken betreffen meestal universiteiten of behandelcentra’s waar de medische faculteit al contact mee heeft en waar al meerdere studenten naar toe zijn gegaan. Dit scheelt je vaak een hoop geregel als student, maar het is ook mogelijk om nieuwe contacten te leggen en andere landen te bezoeken.


Enthousiast geworden?

Wanneer je voor jezelf hebt besloten in welk jaar je stage wilt lopen kun je een oriënterend gesprek aanvragen met dr. G.J. Deenen, de coördinator van het curriculum. Tijdens dit gesprek kun je aangeven wat globaal je plannen zijn en waar je rekening mee moet houden. Als je een stageplek kiest waar de faculteit al contact mee heeft dan loopt het contact vooral via meneer Deenen. Houd er rekening mee dat wanneer je zelf contact zoekt met buitenlandse universiteiten de communicatie moeizaam kan zijn en er veel tijd nodig is om een stageplek te regelen.  


Plannen gemaakt en eerste contacten gelegd?

Wanneer er contact is gelegd met een stageplek in het buitenland dan is het van belang dat je een plan schrijft met daarin een uitgebreide beschrijving van je werkzaamheden. In het geval van een onderzoekstage dan is dat o.a.  je onderzoeksvoorstel, in het geval van een stage voor IP dan is dat o.a. een beschrijving van je werkzaamheden en leerdoelen. Zorg er voor dat je duidelijk beschrijft waar je wat en hoe gaat doen en wat je denkt te gaan leren in een stage. 


Plannen goedgekeurd en overeenstemming met je stageplek? 

Per land en stageplek is er verschil in de voorbereiding op je stage. Bespreek dit van tevoren goed, opdat je goed voorbereid aan je stage kunt beginnen.

Links

wilweg.nl

GGD reisvaccinaties

RuG Marco Polo fonds

Inhetbuitenlandstuderen.nl