Nieuws

LET OP: Vacature assessor UMCG

Wij zoeken een nieuwe assessor voor het UMCG!
Ben jij voor het academisch jaar 2021-2022 op zoek naar een uitdaging om je te verbreden en een functie die je praktijkervaring geeft in het reilen en zeilen binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)? Wil jij op het hoogste niveau meedenken over het verbeteren van onze activiteiten op het gebied van Onderwijs en Onderzoek? Wil jij de brug zijn tussen studenten en organisatie? Dan is de rol van assessor iets voor jou! Solliciteer vóór 5 april 23:59! Je kan voor vragen en sollicitaties mailen naar studentlidrvb@umcg.nl.

Korte functieomschrijving
De assessor is het adviserend studentlid van de Raad van Bestuur van het UMCG. Het is belangrijk dat het studentperspectief ook op dit niveau wordt meegenomen in het te voeren beleid, management en in de organisatie. Daarnaast ben je binnen het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) als assessor actief: je houdt je bezig met het verbeteren van het onderwijs. Je overlegt veel met de studentenorganisaties en studentmedezeggenschap van de verschillende opleidingen in het UMCG, met de andere assessoren van de RUG en met de andere assessoren van de universitair medische centra.

Het is een enorm leuke en leerzame functie. Om voor mezelf te spreken: ik ben nu sinds september 2019 in functie en nog steeds leer ik elke week weer nieuwe dingen. De functie verschilt van dag tot dag door de gevarieerde taken, ik denk mee in alle lagen van UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Met veel afwisselende vergaderingen, leerzame congressen en borrels. Dit zorgt ervoor dat het voor mij erg inzichtelijk is hoe de organisatie functioneert en bij wie ik voor wat moet zijn. Ik heb tal van verschillende gelegenheden meegemaakt, binnen het UMCG, de RUG en op landelijk niveau. Ervaringen die stuk voor stuk uniek zijn om als student mee te maken!

De functie neemt gemiddeld 30 uur per week in beslag en kan dus gezien worden als een (bijna) fulltime bestuursfunctie. Je krijgt alle ruimte om toch onderwijs te volgen, doordat je in aanmerking komt voor een Faciliteitenregeling. Ga je geen onderwijs volgen? Dan kun je collegegeldvrij besturen! Daarnaast krijg je een beurs uit het profileringsfonds (ca. €4000 per jaar) en een contract van 0,5 FTE (ca. €1200 per maand).

For international students: we want to offer everyone the possibility to participate in a board. The board will still function in Dutch, which gives you the chance to get used to speaking Dutch. Please feel free to apply if you want to improve your Dutch communication skills and show us your level of Dutch in your motivational letter and interview!

Ben je geïnteresseerd?
Kijk dan op promedgroningen.nl/vacature-assessor. Vragen kun je ook gerust stellen aan Joppe Vodegel, de huidige assessor, via studentlidrvb@umcg.nl.

Je kunt ook een afspraak maken voor een (online) persoonlijk gesprek waarin Joppe je kan vertellen over zijn ervaringen als assessor.

Wil je solliciteren?
Stuur dan je CV, motivatiebrief (max. 1 A4) en een memo (max. 2 A4) waarin je je ambities voor de periode als assessor uiteenzet voor 5 april 23:59 naar studentlidrvb@umcg.nl.