ASS Kroonverlenging

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Dentz 2022-2023
Datum en tijd
16 feb. 2023 17:30 - 19:30
Locatie
Faculteit, Skillslab

After school special ‘Klinische kroonverlenging’ – Theorie en hands-on
Op donderdag 16 februari 2023 wordt de cursus ‘Klinische kroonverlenging’ georganiseerd, verzorgd door Geerten Has Tjakkes en Jantien de Beus. In verband met de beschikbaarheid van apparatuur en het niveau van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot max 16 personen.

Voor wie? Studenten Tandheelkunde master 2 en 3
Waar? Skillslab
Hoe laat? 17.30u-19.30u
(Tijdens de workshop is geen tijd om te eten, dus zorg ervoor dat je van te voren hebt gegeten). 

Over de cursus:
Tandheelkundige behandelingen vinden vooral plaats aan en in een gebitselement. Het parodontium vormt daarbij het fundament van het gebitselement. Aan een gezond fundament moet je niet tornen. Of toch wel? Voor restauratieve doeleinden is het soms nodig om meer tandmateriaal supragingivaal beschikbaar te hebben. Of om esthetische redenen kan minder tandvlees gewenst zijn. Voor deze (en andere) indicaties is de klinische kroonverlenging een geschikte behandeling.
Deze chirurgische therapie vergt kennis van en uiteraard technische vaardigheden over deze procedure. Daarnaast is kennis van de indicatie, contra-indicatie en het postoperatieve beloop onontbeerlijk. Wanneer kan je de kroonverlenging uitvoeren en wanneer zal je over moeten gaan tot een alternatief? En wat zijn deze alternatieven? In deze ASS komen deze aspecten aan de orde. 

 

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien