Hu-Friedy

Hu-Friedy. How the best perform.

Sinds 1908, heeft Hu-Friedy de hoogste kwaliteit en meest innovatieve dental instrumenten gemaakt voor de tandheelkundige professionals, wereldwijd.

Hu-Friedy is gevestigd in Chicago en volledig eigendom van de Saslow famillie sinds 1958. Op dit moment werken er meer dan 600 mensen in meer dan 25 landen, inclusief internationale kantoren en distributie centra in Milaan, Frankfurt am Main, Shanghai, Tokyo en Tuttlingen.

Samenwerking met tandartsen en studenten:

Het tot stand komen van innovaties is, sinds de oprichting in 1908 door Hugo Friedman, altijd in samenwerking geweest met tandartsen, dentale opleidingen (universiteiten) en dentale opinie leiders om nieuwe technieken, designs en nieuwe producten te ontwikkelen. Dentale experts kunnen altijd met hun ideeen terecht bij Hu-Friedy, al meer dan 100 jaar.

In het begin van de 40er Jaren toen dr. Clayton Gracey, een parodontoloog die als eerste identificeerde dat het gevolg van tandvlees ontstekingen elementen verloren gingen, wilde hij effectievere tandsteenverwijder instrumenten ontwikkelen. Hij kwam naar Hu-Friedy en de beroemde “Gracey” curette was geboren. In het begin van de 80er jaren kwam dr. Charles Jerge bij Hu-friedy met het idee om dentale processen te standardiseren. Het resultaat was het Instrument Management System (IMS®), wat voor tandartspraktijken revolutionair was om de instrumenten te organiseren, steriliseren, transporteren en op te bergen. Dit systeem heeft de prestigieuze Design Engineering magazine Award for Excellence gewonnen.

Bovendien, vanaf onze oprichting hebben wij ons altijd ingezet voor educatie en ons gericht op een goede relatie met dentale studenten. In de kern is onze inzet onze klanten op hun best te laten presteren voor de beste tandheelkundige behandelingen. Van student tot en met tandarts, is Hu-Friedy trots om een belangrijke rol te spelen in het professionele “dentale” leven van onze klanten.

Cursus Instrumenten Sets:

Op de vakgebieden endodontologie, parodontologie, paro-chirurgie, micro-chirurgie, implantologie, bone-management, orthodontie, mondhygiene heeft Hu-Friedy cursus sets met de juiste instrumenten beschikbaar en worden met opinie leiders voordrachten en workshops georganiseerd. Als iemand een goed idee heeft kan er altijd contact worden opgenomen en kunnen de plannen verder worden uitgewerkt.

https://www.hu-friedy.com